Energieadviesgesprek

Als u als particulier voor een Energieadviesgesprek in aanmerking wilt komen, kunt u het aanvraagformulier invullen. Hieronder vindt u meer informatie over het energieadviesgesprek. Er zijn beperkte hoeveelheid energieadviesgesprekken beschikbaar. U kunt ook rechtstreeks een adviseur benaderen.

Wat kunt u verwachten?
De adviseur neemt één uur de tijd om in een verkennend gesprek op uw vraag (of zorg) in te gaan. Dat kan een algemene vraag zijn, zoals ‘Waar moet ik beginnen?’, ‘welke mogelijkheden zijn er?’, ‘wat gaat ’t me kosten?’ of een specifieke vraag over materialen, bedrijven of bijvoorbeeld het vergelijken van offertes. Daarna ontvangt u een schriftelijke samenvatting per e-mail van de belangrijkste punten van het gesprek – natuurlijk inclusief voor uw situatie handige contacten en informatie over subsidies. Let op! U ontvangt géén energiebesparingsberekening (ook wel maatwerkadvies genoemd) of energielabel. Deze kunt u desgewenst wel bij de adviseurs zelf aanvragen. Doel van het Energieadviesgesprek is om u te helpen een goede keuze te maken voor uw eigen situatie met behulp van de jarenlange ervaring van de onafhankelijke energieadviseur uit uw regio.

Hoe werkt het?

 • U vult het aanvraagformulier in en geeft daarmee uw keuze voor een energieadviseur in uw regio door. Kies bij voorkeur een adviseur op maximaal 10km afstand van uw woning.
 • De energieadviseur neemt telefonisch of per mail contact met u op voor het maken van een afspraak.
 • Na het Energie Advies Gesprek ontvangt u per e-mail een samenvatting van de belangrijkste punten van het gesprek (max. 2 A4)
 • U ontvangt een factuur van €75,- (incl. btw) van Veluwe Duurzaam en een voucher.
 • Veluwe Duurzaam belt binnen 1 week om te informeren of er over de samenvatting nog korte vragen zijn. Zijn er vervolgvragen of is aanvullend advies nodig, dan verwijst Veluwe Duurzaam u door of kunt u rechtstreeks een offerte aanvragen bij de adviseur.
 • U kunt met een gerust hart aan de slag met het energiezuiniger maken van uw woning.
 • Als u binnen een jaar na het adviesgesprek voor minimaal €750 in duurzame maatregelen investeert, krijgt u het bedrag van de voucher (€75) weer terug van Veluwe Duurzaam.

Wat kost het?
Het Energieadviesgesprek bij u thuis kost €75,- (incl. btw). Het heeft een waarde van €200,-. De rest van de kosten van het gesprek betaalt uw gemeente omdat zij het belangrijk vinden dat u goed geïnformeerd aan de slag gaat. Na betaling van de €75 ontvangt u een voucher. Middels de voucher kunt u dit bedrag bij Veluwe Duurzaam terugvragen zodra u binnen één jaar minimaal €750 aan energiebesparende maatregelen besteed. Een getekende offerte of rekening op uw naam volstaat als bewijs. Let op! Als u het adviesgesprek direct bij de adviseur aanvraagt, kan van deze regeling (50% korting) geen gebruik worden gemaakt. Uiteraard bent u vrij om met de adviseur afspraken te maken over specifieke wensen. Hij zal u dan informeren over de kosten.

Waarom een adviseur?
Ieder huis en iedere huiseigenaar is uniek. Er zijn steeds meer duurzame oplossingen te koop. Er is bijvoorbeeld veel informatie beschikbaar via internet, maar niet alle informatie is even betrouwbaar en veel informatie is óf tegenstrijdig óf niet van toepassing op uw situatie. Een gesprek met een energieadviseur is niet alleen handig omdat het u veel uitzoekwerk bespaart, maar wordt ook steeds noodzakelijker en gewoner. Daarnaast kan het zeer inspirerend zijn en u op ideeën brengen waar u nog niet aan gedacht had!
De adviseurs van Veluwe Duurzaam zijn onafhankelijk omdat zij geen belang hebben bij de verkoop van oplossingen. De door de adviseurs uitgebrachte adviezen worden door Veluwe Duurzaam gebruikt voor kennisuitwisseling tussen de adviseurs en kwaliteitsverbetering.

Een energieadviseur…

 • is dagelijks met energie en gebouwen bezig en kan in korte tijd ‘tot de kern van uw vraag’ komen en een inschatting maken of een stappenplan schetsen welke oplossing het beste past bij uw persoonlijke situatie, wensen en budget.
 • kent de energiebesparingseffecten van maatregelen en kan deze inschatten
 • kent de mogelijkheden om met zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp duurzame energie te winnen en kan ook deze mogelijkheden inschatten
 • helpt u verspilling van uw investering te voorkomen
 • weet wat de effecten zijn op een gezond binnenmilieu en het wooncomfort, zoals geluid, voorkomen van schimmel en oververhitting van uw woning, enz.
 • let op financiële consequenties zoals beschikbare subsidies, terugverdientijd en waardevermeerdering van uw huis, enz.
 • heeft overzicht over voorbeeldprojecten in de regio en daarbuiten
 • heeft overzicht over de financiële regelingen (subsidies, enz.)
 • heeft overzicht over de verschillende producten en materialen
 • kent lokale bedrijven en hun werkwijze

Wilt u in aanmerking komen voor een Energieadviesgesprek?

Gerald Groeneveld (Wezep)

Gerald Groeneveld (Wezep)

Energieadviseur

Het is zeer interessant om te weten wat de energieprestatie van uw woning is, maar nog belangrijker hoe u deze prestaties kunt verbeteren.

Hanno van der Mark (Putten)

Hanno van der Mark (Putten)

Energieadviseur

Voor een betrouwbaar, goed onderbouwd besparingsadvies waar u op kunt bouwen.

Herro Vogel (Oosterwolde GLD)

Herro Vogel (Oosterwolde GLD)

Energieadviseur

De kosten voor energie zijn één van de grootste vaste uitgaven. Daarom is het raadzaam om uw woning kritisch tegen het licht te houden.

René de Brouwer (Ermelo)

René de Brouwer (Ermelo)

Energieadviseur

We gaan op zoek naar praktische mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen en ramen de kosten van alle verbetermaatregelen.