Accent Communicatiemakers

Accent houdt bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen rekening met mens, milieu en organisatie en zoekt daarbij naar het evenwicht tussen deze drie factoren. Zorg voor de medewerkers en de omgeving gaat gepaard met gezond rendement voor de organisatie. Samen richten wij ons op een gezonde toekomst, dat is voor ons duurzaam ondernemen.
De zorg voor het milieu blijkt uit onze schone, efficiënte productie en inzet van duurzame grondstoffen. De K+E BCS inkten van onze drukkerij zijn gebaseerd op plataardig (BIO) bindmiddel systemen. Bij groot formaat UV- bestendig afdrukken is inkt met oplosmiddelen noodzakelijk. Hiervoor gebruiken wij de meest milieuvriendelijke inkt: ecosolvent. Accent werkt zo efficiënt mogelijk en produceert weinig restafval. Papier wordt gerecycled, restafval wordt gescheiden afgevoerd. Met deelname aan een tonerrecycleprogramma voorkomen wij onnodige milieubelasting.

Als deelnemer aan het initiatief OnuitPuttenlijk Duurzaam wil Accent ondernemers inspireren en stimuleren tot duurzaam gedrag. Met gebundelde krachten kunnen wij de CO2 footprint verminderen, kennis delen en bewustwording creëren en het sociale rendement verhogen.