Gemeente Putten

Uit het beleidsplan 2016 van gemeente Putten blijkt dat er nog veel moet gebeuren om tot een groener en duurzamer Putten te komen. Bewoners, bedrijven, verenigingen kunnen door samen te werken meer bereiken en elkaar inspireren op dit gebied. Als deelnemer aan OnuitPuttenlijk Duurzaam is de gemeente betrokken en blijft het op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De positieve energie van de deelnemers zorgt voor een klimaat waarbij mooie dingen gebeuren en waarbij stappen gezet worden.

Bij de uitvoering van het duurzame beleid komen diverse onderwerpen aan bod: communicatie naar diverse doelgroepen, het inrichten van een energieloket voor bewoners, natuur- en milieueducatie voor basisscholen, het verduurzamen van eigen vastgoed en woningvoorraad in Putten en het verduurzamen van vastgoed in Putten (nu voornamelijk met sportverenigingen en scholen).

Het is heel prettig om te merken dat het onderwerp ‘duurzaamheid’ leeft in de samenleving. We kunnen veel van elkaar leren en ook samen nieuwe ideeën bedenken. Ieder afzonderlijk bedrijf/organisatie heeft een eigen netwerk, dat ingeschakeld kan worden. Vanuit de gemeente is het prettig om te weten waar bedrijven/organisaties op het gebied van duurzaamheid mee bezig zijn. Als deelnemer aan OnuitPuttenlijk Duurzaam wil gemeente Putten samenwerking bij projecten en plannen ondersteunen.