SPS-Europe B.V.

SPS-Europe B.V. levert wereldwijd systemen en verbruiksgoederen die nodig zijn voor de productie van microchips. Grote multinationals als ASM-L en NXP behoren tot onze klanten. Van oudsher is SPS-Europe een familiebedrijf. Wij gaan respectvol met onze medewerkers en zakenrelaties om, en proberen dus ook de impact van onze activiteiten op de wereld waarin wij leven te minimaliseren.

De inrichting van het gebouw, de workflow en de inzet van de medewerkers stemmen wij af op duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In 2030 willen wij energieneutraal zijn met ons bedrijfspand. Op dit moment heeft het pand energielabel A. Het pand is voorzien van zonnepanelen die we in 2020 willen uitbreiden. De afwatering van het gebouw vindt op eigen terrein in de tuin plaats.

Met een aantal maatregelen en metingen willen wij het werkcomfort van onze medewerkers bevorderen. De kantoren zijn ruim, de werkplekken zijn voorzien van grote schermen die makkelijk in hoogte verstelbaar zijn, zelfs tot sta hoogte. De medewerkers van SPS-Europe houden zich aan de Code of Conduct en gaan respectvol met elkaar om. Van onze leveranciers verwachten wij hetzelfde.

Wij hebben onze workflows paperless ingericht, inclusief digitale facturering. Onze auto’s zijn hybride. Onze warehousing is ge-outsourced bij een warehouse waar men uitsluitend elektrische heftrucks gebruikt. Verpakkingsmaterialen worden zo veel mogelijk hergebruikt en afval bieden wij gescheiden aan. Wij houden ons aan de milieuwetgeving. ISO14001 staat voor 2019 op de agenda. Kortom we hebben het nodige geïnvesteerd. Door samenwerking en collectieve inkoop kunnen wij als deelnemers van OnuitPuttenlijk Duurzaam, tijd en kosten besparen en kennis delen.